Talotekniikka Rauhanen Oy

Vuonna 1956 perusti Aatos Rauhanen yrityksen elinkeinonharjoittajana Harjunpään kylään. Aluksi toiminta oli pienimuotoista ”mies ja mopo –periaatteella” tapahtuvaa asennustoimintaa. 1960–luku oli Suomessa omakotirakentamisen aikaa, ja niinpä vuonna 1962 palkkasi Aatos ensimmäisen asentajan yritykseensä vastaamaan ajan tuomiin haasteisiin. 1970-luvulla yrityksen toimialaan tulivat mukaan teollisuuden putkistot sekä ensimmäiset julkiset rakennukset ja isommat asuinrakennukset. 1980-luvulla urakointi monipuolistui ja vuonna 1986 yritys muutti Ulvilan keskustaan nykyiselle paikalleen, ja samalla aloitettiin myös vähittäismyynti. 1990-luvun alkupuoliskolla Suomessa oli lama ja sen vaikutukset näkyivät myös rakennusalalla. Näin ollen yritys päättikin panostaa vähittäismyyntiin. Vuonna 1998 toimintaa laajennettiin Harjavaltaan perustamalla sinne oma toimipisteensä.

Tänä päivänä toiminta jatkuu Talotekniikka Rauhanen Oy:n nimellä ja yritys on panostanut enemmän laatujärjestelmän kehittämiseen. Yrityksen toiminta jatkuu Ulvilassa ja Harjavallassa toimialueinaan myynti, LVI-suunnittelu, talotekniikkaurakointi sekä LVI –ja öljypoltinhuolto.

Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä 18 henkilöä. Nykyään yrityksen omistaa Aatoksen poika Juha Rauhanen, joka työskentelee yrityksessä myös toimitusjohtajana. Juhan lisäksi Talotekniikka Rauhasella on talouspäällikkö, LVI-suunnittelija, myymäläpäällikkö, 3 myyjää sekä 11 asentajaa.

Syksyllä 2006 yrityksellä oli aihetta juhlaan, sillä 50-luvulla alkunsa saanut yhden miehen yritys pääsee kunnioitettavaan 50 vuoden ikään. 50 vuoden aikana yrityksestä on tullut monipuolinen talotekniikka-alan yritys. Verkostoitumalla ja erikoistumalla Talotekniikka Rauhanen vastaa 2000-luvun haasteisiin, mikä onkin samalla yrityksen visio.